Navigácia

  • Polročné hodnotenie

    31. 1. 2019

    A máme tu polrok. Žiaci si dnes prevzali polročné hodnotenie, tí najlepší aj pochvaly triednych učiteliek a riaditeľky školy.

  • Zimné radovánky

    Zima, zima tu je, sniežik poletuje ...

  • Vianočné prázdniny

    OZNAM

    Vážení rodičia,
    riaditeľstvo Základnej školy Úpor 9, Zemplínska Nová Ves Vám oznamuje, že v dňoch

    24. 12. 2018 – 7. 1. 2019 budú Vianočné prázdniny.

    Do školy sa po prázdninách nastupuje

    8. 1. 2019 (utorok)

  • Vianočné tvorivé dielne

    21. 12. 2018

    Dnes naše šikovné ruky v predvianočnej atmosfére tvorili vianočné dekorácie a pozdravy. A hurá na prázdniny.

  • Slávnostná školská akadémia usporiadaná pri príležitosti 170. výročia 1. písomnej zmienky o Základnej škole

    6. 12. 2018

    Obecná škola bola od jej vzniku nielen miestom vzdelanosti, ale aj strediskom kultúry v obci, miestom,   kde sa udržiavali a udržiavajú  tradície našich predkov. Práve preto sme si na slávnostnú akadémiu pri príležitosti výročia zmienky o našej škole vybrali tento predvianočný čas, ktorý je popretkávaný tradíciami, aby sme si toto výročie  pripomenuli a oslávili. Rozprávková atmosféra školského predvianočného programu nás už tradične obklopuje rok čo rok. Vždy sa na ňu tešíme ako na niečo neopakovateľné, výnimočné a radostné. Aj dnes sme sa naladili sviatočne – prostredníctvom básní, piesní a tanca. A prišiel i Mikuláš.

    Pozvanie na našu slávnosť prijala aj p. Magdaléna Vodilková, ktorá vychovala v tejto škole niekoľko generácií žiakov, p. Mgr. Danica Gajdošová a Mgr. Michal Jusko z oddelenia školstva v Trebišove, poslanci obce, bývalí starostovia a ďalší hostia.

    Riaditeľka školyMgr. Jana Domonkosová poďakovala všetkým, ktorí stoja pri výchove našich detí, pani učiteľke Stanke Ujhelyiovej, vychovávateľke Jarke Rudikovej, asistentkám Zdenke Čerňákovej a Evke Fazekašovej za ich každodennú pedagogickú prácu, ktorá nie je jednoduchá, za spoluprácu pani riaditeľke MŠ Dagmar Fehérovej a pani učiteľke MŠ Kike Košelovej a Marianke Timkovej, všetkým nepedagogickým zamestnancom, ako aj zamestnancom obecného úradu a obecnému zastupiteľstvu. Nemožno zabudnúť ani na tých, ktorý sa podieľali na výchove detí a žiakov v minulosti, preto sa poďakovala aj bývalému kolegovi Jankovi Zubkovi, Márii Velesovej, Magdaléne Vodilkovej, Márii Gubaničovej, Jánovi Hornému. Tí skôr narodení si iste spomenú na p. učiteľku Onderušovú, Ščerbovú. učiteľa Ščerbu, či Pecára a mnoho ďalších pred nimi. Všetkým učiteľom, kuchárkam, upratovačkám, starostom, ale i rodičom a žiakom, ktorý sa zaslúžili o šírenie dobrého mena našej školy, či už v minulosti, ale i dnes patrí naša veľká vďaka. Škole, učiteľkám a žiakom popriala,  aby sa im stále darilo a viedlo tak ako doteraz, alebo ešte lepšie. A aby každý, či už sú to učitelia alebo žiaci, chodili do školy radi. Veď škola ovplyvní celý náš život. Poďakovala sa starostovi obce, za každodennú podporu a dobrú spoluprácu.

    V závere starosta obce poďakoval pedagógom, ktorí pracovali, alebo pracujú na škole a odovzdal im ďakovné listy.

    Sme hrdí na našu školu, ktorá sa môže pochváliť množstvom dobre vychovaných a vzdelaných ľudí.

  • Korčuliarsky výcvik

    29. 11. 2018

    Dnes sme na kĺzisku dokázali, že sme športovci ako sa patrí a aj keď sme občas spadli, bola to skvelá zábava.

  • Úcta k starším

    14. 10. 2018

    Milá babka, milý dedko, ďakujeme Vám za všetko.

    Za tie chvíle starostí, úsmevu i radosti.

    My vás veľmi radi máme, preto vám dnes darček dáme.

    Je to darček skromný, malý, no o to viac s láskou daný.

    Je to slovko ĎAKUJEME, ktoré vám my dnes povieme

     

  • Polepetko

    10.10.2018

    Dňa 10. 10. 2018 nás navštívilo divadlo s predstavením Polepetko. Predstavenie sa nám veľmi páčilo a veľmi dobre sme sa bavili. 

  • Didaktické hry

    21. 9. 2018

    Počas didaktických hier sa žiaci oboznámili so základmi ochrany prírody, s vývinovými štádiami niektorých živočíchov, zdokonaľovali sa v hádzaní, skákaní s loptou, preliezaní. V závere si všetci opiekli špekáčku alebo slaninku a zaspievali si veľa pekných pesničiek. Bolo nám naozaj veselo.

  • Týždeň zdravej výživy

    Janík chrumká čerešne, Anke chutí hruška,
    Evka rada slivôčky posiela do bruška,
    Jožko má rád jabĺčka, Marka mrkvu sladkú,
    kalerábik narástol pre tú našu Katku.

  • Jesenná šarkaniáda

    19. 9. 2018

    Dnešný krásny jesenný deň sme v ŠKD využili na usporiadanie šarkaniády na školskom dvore.

  • Týždeň zdravej výživy

    14. 9. 2018

    V ŠKD sme sa nielen rozprávali o zdravej výžive, ale sme si aj vlastnoručne pripravili chutný ovocný šalát plný vitamínov.

  • Pasovanie prvákov

    4. 9. 2018

    Pod vedením pani riaditeľky, učiteliek a žiakov sme pasovali do cechu žiakov a prijali do našej školy nových prváčikov, ale aj novú žiačku 4. ročníka.

  • Slávnostné zahájenie školského roka

    3. 9. 2018

    Riaditeľka školy zahájila školský rok 2018/2019 slávnostným príhovorom a štátnou hymnou. Slávnostného zahájenia  na školskom dvore sa zúčastnil aj starosta obce Ing. Kamil Bodnár, ktorý sa prihvoril rodičom a žiakom a poďakoval p. riaditeľke za dlhoročnú prácu na škole. Neskôr sa rodičia a žiaci presunuli do triedy, kde boli oboznámení s organizačnými pokynmi. 

    V novom školskom roku prajeme žiakom veľa úspechov v učení, pedagógom veľa trpezlivosti a rodičom, aby im žiaci robili iba radosť.

  • Slávnostné zahájenie šk. roka 2018/2019

    31. 8. 2018

     

    Vážení rodičia, milí žiaci!
    Riaditeľstvo Základnej školy Úpor 9, Zemplínska Nová Ves
    Vás srdečne pozýva na slávnostné
    zahájenie nového školského roka 2018/2019, 
    ktoré sa uskutoční 3. septembra 2018 (v pondelok)
    o 9:00 hod. v Základnej škole.

    Tešíme sa na Vás!

     

    Na známosť sa všetkým dáva celkom nová, čerstvá správa,

    otvára sa naša škola, vstúpte do nej všetci znova.

    Všade knihy a smiech detí, slnko tu aj v zime svieti,

    vôkol kvety, veľa stromov, nikomu sa nechce domov.

    Vitajte všetci, veľký aj maličký, tešíme sa na vaše usmiate tváričky.

     

     

     

     

     

  • Slávnostné ukončenie šk. roka 2017/2018

    29. 6. 2018

    A máme tu koniec šk. roka. Slávnostne sme odovzdali vysvedčenia, pochvaly, diplomy a odmeny. Pán starosta poďakoval p. učiteľkám za ich celoročnú prácu a pani riaditeľka popriala všetkým krásne prázdniny.   

  • Deň otcov a rozlúčka so školským rokom

    28. 6. 2018

    Dnešným dopoludním plným súťaží a zábavy s našími oteckami sme oslávili Deň otcov a rozlúčili sme sa so školským rokom. Ďakujeme všetkým oteckom, ale aj mamičkám, ktorí s nami toto predpoludnie strávili a prajeme im k ich sviatku iba to najlepšie. 

  • Šlabikár remesiel

    26. 6. 2018

    Zemplínske múzeum v Trebišove pripravilo pre žiakov škôl deň plný remesiel, kde sme nemohli chýbať. Pozreli sme si expozíciu šatstva a jeho výroby, kolá, kováčsku dielňu, výstavu starých strojov a traktorov. Po parku sme sa previezli na vlečke a vyskúšali sme si ručné pranie, mleli sme kukuricu na múku, vyrobili sme si lano a na záver sme ochutnali šišky a iné dobroty. Samozrejme, že náš výlet sme zakončili v cukrárni. 

  • ZOO Košice

    20. 6. 2018

    Dnes sa náš celodenný výlet do ZOO v Košiciach vydaril. Počasie nám prialo, zvieratká sa nám páčili a po prehliadke sme sa posilnili aj zmrzlinou. Aj keď nás boleli nohy a boli sme unavení, bol to pre nás skvelý zážitok. 

  • Súťaž DMZ

    13. 6. 2018

    Dňa 13. 6. 2018 sme sa zúčastnili súťaže Družstiev mladých zdravotníkov, kde sme predviedli naše zručnosti v poskytovaní prvej pomoci, ošetrovaní zranených, ale aj vedomosti o SČK a dopravnej výchovy. Umiestnili sme sa na krásnom 2. mieste. 

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Úpor 9, Zemplínska Nová Ves 07616
    Úpor 9, Zemplínska Nová Ves 07616
  • +421949367201

Fotogaléria